Brændstofpumpe

Vælg dit bil

Søg efter registreringsnummer

eller

Søg efter køretøj

  Vælg din bil  

Hvad er en brændstofpumpe?

En brændstofpumpe er, som navnet også indikerer, en pumpe, der forsyner motoren med brændstoffet. En brændstofpumpe er i biler produceret efter 1980. Den har flere forskellige mekanismer, der skal sørge for, at den kan pumpe med det tryk, der er nødvendigt for at kunne levere brændstof til motoren under forskelligartede driftsforhold. Brændstofpumpen er derfor en essentiel del af bilen på både benzin- og dieseldrevne biler; det ville slet ikke være muligt at kunne køre uden den.

Fejlsøgning af brændstofpumpen

Der kan være flere forskellige indikationer på, at din brændstofpumpe trænger til en udskiftning. Startende fra mislyde fra bilen til startvanskeligheder. Det kan være svært at kontrollere, om det vitterligt er brændstofpumpen eller en anden del, der trænger til udskiftning. En god indikator på, at din brændstofpumpe er i stykker, får du dog, hvis du tjekker efter med en enhed, der måler brændstofstrykket i dit køretøj. Er trykket lavt, kan det tyde på problemer med pumpen. Andre indikationer kan være en ujævn acceleration, når du trykker på speederen samt pludselig tab af fart, når du kører med høj hastighed eller op ad høje skråninger.

Der kan være fordele i, at du regelmæssigt tjekker efter, om trykket er, som det skal være. En brændstofpumpe, der ikke virker efter hensigten, kan give implikationer i andre dele af både det elektroniske og mekaniske system. Reparationen kan derfor blive dyrere, hvis du bare lader stå til, og undlader at skifte en brændstofpumpe, der er i stykker.

Originale og universale brændstofpumper

Brændstofpumper findes i flere forskellige modeller. Det er både muligt at finde dem som universaldele og som originaldele, der er tilpasset bilmærke og –model. Når du er på udkig efter en ny brændstofpumpe, er det vigtigt, at du vurderer den ud fra parametre som funktionssikkerhed, interferensundertrykkelse, støjniveau og levetid. En god brændstofpumpe skal kunne levere et tryk på mellem 3 til 5 bar og samtidig have en forsyningsrate på mellem 50 til 250 l/h. Derudover skal den kunne holde til kritiske situationer, hvor trykket i pumpen stiger eller benzinen pludselig bliver varmere.

Skift af brændstofpumpe

En brændstofpumpe kan være dyr at skifte. Prisen på selve pumpen varierer fra 1.000 kr. til over 10.000 kr., afhængig af, hvilken bil du kører i. Den er dog forholdsvis nem at skifte. Det kræver imidlertid, at man har det rette værktøj (ofte specialværktøj) og en smule fingersnilde. Er du ikke bekendt med at foretage småreparationer på din bil anbefales det, at du konsulterer en mekaniker. For at spare penge bør du overveje selv at købe brændstofpumpen og selve komponenterne, så mekanikeren ikke behøver at hente delene hjem for dig.

Reservedele hos Mister Auto

Hos Mister Auto har vi over 300.000 reservedele på lager, heriblandt brændstofpumper til de fleste bilmodeller. Dette, kombineret med vores gode service og hurtige leveringstid, har gjort, at vi siden 2007 har været europæernes foretrukne leverandør af reservedele til biler og andre køretøjer. Vores intelligente søgefunktion gør, at du nemt og hurtigt kan finde reservedele til præcis din bil. Indtast blot din nummerplade i feltet, hvorefter du får præsenteret reservedele, der er kompatible med din bilmodel.

Hurtig søgning på Brændstofpumpe efter biltype