Generator

Vælg dit bil

Søg efter registreringsnummer

eller

Søg efter køretøj

  Vælg din bil  

Hvorfor din generator er vigtig, og hvornår den kræver vedligeholdelse

Din bils batteri oplades ved hjælp af en anordning kaldet en generator. Denne omdanner motorens effekt til elektrisk energi. Generatoren går sjældent i stykker, men det er selvfølgelig muligt for den at blive beskadiget og påvirke bilens kapacitet. Der er adskillige advarselssignaler, der kan indikere, at det er tid til at genopbygge eller udskifte din generator.

Hvad gør min generator?

Uden en fungerende generator ville din bil være fuldstændig inaktiv. Dette lille stykke ingeniørarbejde er det, der gør det muligt for batteriet i din bil at oplade sig selv. Generatoren, der er knyttet til motoren, opnår dette ved at oplade batteriet, samt køretøjets øvrige elektriske systemer, med overskydende energi, når motoren kører. Generatoren fungerer ved princippet om elektromagnetisk induktion og bruger en vekselstrøm til at skabe den elektricitet, der driver dit batteri. Selvom det er usandsynligt, at din generator kræver megen vedligeholdelse, er det altid muligt, at der opstår uforudsete problemer. Mulige årsager til dette kunne være en lækage af kølevæske eller olie, eller en ophobning af vand og sand i generatoren som følge af et manglende eller defekt motorskjold. Kulbørsterne kan også blive slidt, og spændingsregulatoren kan give forkerte målinger.

Generatorer virker ved hjælp af elektromagnetisk induktion, som skaber et roterende magnetisk felt, hvori tændspolerne skaber elektricitet. Moderne generatorer i nyere biler bruger et kompakt layout, der forbedrer bilens køling med markante ventilationsenheder i hver ende af generatoren. Dette giver mulighed for en højere spænding og mere elektricitet skabt, selvom generatoren er lille og kompakt. Dette gør, at behovet for elektricitet i moderne biler, kan blive imødekommet uden brugen af alt for store ”kraftværker”.

Tegn på, at din generator har brug for vedligeholdelse

Den gode nyhed er, at din generator normalt ikke kræver nogen vedligeholdelse og holder i 8-12 år uden nogen opmærksomhed. Ikke desto mindre er der ting, der kan få din generator til at stå af, og det er virkelig noget, der kræver umiddelbar opmærksomhed. Hvis advarselslampen for batteriet, som normalt kun lyser, når motoren startes, lyser kontinuerligt, er der sandsynligvis et problem med dit batterisystem. Selvfølgelig er disse problemer ikke altid forbundet med generatoren, men det er muligt. Hvis du oplever mærkelige udsving i det normale lysstyrkeniveau på dine forlygter og instrumentbrættets lys, er dette også et tegn på, at noget kan være galt med strømmen. Mindre vigtige elektriske systemer kan også være påvirkede – her snakker vi eksempelvis bilradioen eller varmen i sæderne.

Udseende, lyd og lugt er tre gode steder at starte, når du undersøger din bil for problemer. Først og fremmest, kan mange generatorproblemer løses ved at løfte motorhjelmen og sikre sig at remmen er korrekt monteret, fastspændt og I en god stand. Når du alligevel har motorhjelmen åben, bør du også tjekke kabler og de forbundne enheder.

Sådan finder du en ny generator på Mister-Auto

I tilfælde af at din generator står af, vil du ikke vide det lige med det samme, da bilen stadig kan køre på den resterende batteristrøm i et stykke tid, før den dør. Nogle gange er det muligt blot at genopbygge generatoren, men hvis den er beskadiget, har den brug for en udskiftning, og det har den tilhørende drivrem som regel også. Når du står og skal bruge en ny generator eller drivrem til bilen, så er Mister-Auto et fantastisk sted at starte.

Hvis du har brug for at identificere et problem med din generator og/eller har brug for en ny, så bør Mister Auto af flere grunde være din foretrukne leverandør. Du er altid garanteret høj værdi for pengene og vores store katalog, gør det muligt at finde reservedele til alle biler og modeller.

Vores direkte forhold til vores leverandører giver os nemlig mulighed for at sikre vores kunder de allerbedste priser på markedet. Giv os en chance! Du skal nok finde præcis den generator, du har brug for - skræddersyet til din bils mærke og model.

Hurtig søgning på Generator efter biltype

Salg af Generator efter producent