Hjulleje

Vælg dit bil

Søg efter registreringsnummer

eller

Søg efter køretøj

  Vælg din bil  

Er det tid til at udskifte mine hjullejer?

Hjullejer er designet til at holde din bils hjul kørende med mindst mulig friktion. De behøver normalt ikke vedligeholdelse, men i uheldige tilfælde kan de blive beskadiget. Så hvad er tegn på, at mine hjullejer skal udskiftes, og hvordan skal jeg tage mig af det?

Holder hjulende rullende

Hvert af hjulene på din bil er udstyret med noget, der hedder et "hjulleje." Et hjulleje er et sæt stålkugler holdt sammen af en metalring. Deres formål er at hjælpe dine dæk med at bevæge sig med så lidt friktion som muligt og dermed beskytte dine dæk og sikre manøvredygtighed på vejen. Systemet fungerer som en stødpude for hjulets spindel, når hjulene ruller og bumper langs vejen, mens det samtidigt understøtter noget af køretøjets vægt. Hjullejer kræver typisk ingen vedligeholdelse, men i tilfælde af at de bliver beskadiget, er det vigtigt at opdage det hurtigt, så du kan beskytte din bil og opretholde kørselssikkerheden.

Mulige årsager til skade på hjullejer

Hjullejer er ikke designet til at være engangsdele, og i teorien bør de holde hele bilens liv. Men hvis du hører en skrigende eller skurrende lyd, kan det alligevel være relateret til defekte hjullejer. Din bil kan endda vige mere end normalt, og du kan opleve en mere uregelmæssig styring. Nogle gange kan lydene dog være svære at opdage og diagnosticere, da de kun forekommer under visse betingelser. Det er muligt, at støv, snavs og små flager metal har ophobet sig i fedtet omkring hjullejerne. Hvis du løfter bilen på en donkraft, drejer hjulene og konstaterer, at det ene hjul drejer hurtigere end det andet på samme akse, kan det være et tegn på problemer med hjullejet. Skaden kan også være synlig på selve hjullejet, for eksempel i form af buler eller fordybninger på det, der normalt skal være en poleret metaloverflade. Men hvordan bliver et hjulleje beskadiget i første omgang? Der er flere ting, der kan skade dine hjullejer. Disse omfatter ulykker, forkert installation og et beskadiget hjullejesegl. Også smøreforseglingen kan blive beskadiget, og det lader vand trænge ind i hjullejerne, så de begynder at ruste. Hvis dit hjulleje viser disse tegn på skader, er det sandsynligvis tid til en udskiftning.

Udskift dit hjulleje

Din mekaniker bør nemt kunne udskifte hjullejet, men det kan være dyrt. At gøre det selv er altid en mulighed - selvfølgelig hvis du er fortrolig med autoreparation og har de rette værktøjer - og er en langt billigere løsning, selvom det kræver lidt af en tidsinvestering. Det er vigtigt at vide, hvad du gør, hvis du giver dig i kast med reparationen på egen hånd. Dog er der mange specialiserede dele til rådighed til at forenkle processen. Hos Mister-Auto kan du nemt finde det præcise sæt hjullejer, du har brug for - skræddersyet til din bils mærke og model. Vi er en af Europas førende forhandlere af autodele takket være vores enorme katalog, hurtige forsendelse, nemme søgefunktion og fantastiske kundeservice. Giv os en chance i dag, og så kan du stole på, at du får den højeste kvalitet af autodele til de ultimativt bedste priser.

Hurtig søgning på Hjulleje efter biltype