Lambdasonde

Vælg dit bil

Søg efter registreringsnummer

eller

Søg efter køretøj

  Vælg din bil  

Funktion og vedligeholdelse af din bils lambdasonde

Lambdasonden er ansvarlig for at opretholde den fine balance mellem brændstof og luft i din motors cylindre. Det er usandsynligt, at denne komponent kræver udskiftning mere end et par gange, men den er afgørende for korrekt motorfunktion. Af denne årsag er det vigtigt at være opmærksom på tegn på, at lambdasonden kan have brug for en udskiftning, samt at vide, hvor du kan finde en ny.

Den kemiske dørmand

En lambdasonde, også kendt som en "iltsensor", er en del af udstødningssystemet og sidder en tand længere ude end katalysatoren. Mange køretøjer fremstillet efter år 2000 har rent faktisk to, hvor den første er placeret ved nedstrømningen til selve din katalysator. Dens formål er enkelt: at informere motorens kontrolenhed (ECU) om, hvor meget ilt der bliver frigivet fra udstødningen som et biprodukt af forbrænding. Dette tillader nemlig ECU at regulere forholdet mellem luft og brændstof, der indsprøjtes i cylindrene, og det er med til at begrænse forurenende stoffer og holde brændstofforbruget lavt. Det bedste, du kan gøre for at forhindre problemer med din lambdasonde, er simpelthen at have styr på ordentlig motorvedligeholdelse ved eksempelvis at skifte olie og tændrør rettidigt. Men uanset hvad er det også muligt, at din lambdasonde bliver beskadiget og skal udskiftes.

Hvis din varmesensor ikke virker længere, så er det vigtigt, at du får den udskiftet hurtigt. At købe en ny hos Mister Auto er en hurtig og billig vej til kvalitetssensorer til yderst konkurrencedygtige priser.

Hvornår skal du udskifte din lambdasonde?

En beskadiget eller defekt lambdasonde fører til en forstyrrelse af den fine balance mellem luft og brændstof i cylindrene, og det får din motor til at hakke og giver et fald i brændstofeffektivitet. Den eneste måde at få en perfekt diagnose af din lambdasonde er ved at få lavet en analyse af en ekspert med specialudstyr. Alligevel findes der nogle visuelle tegn, der kan indikere, at din lambdasonde har brug for en udskiftning. Hvis der sker noget med kredsløbet i lambdasonden, eller hvis den begynder at sende fejlagtige signaler, vil din "check engine" signallampe sandsynligvis blive udløst. En tændt motorsignallampe kan dog skyldes en række forskellige faktorer, og der er måske ikke nogen synlige tegn på en beskadiget lambdasonde, medmindre du måske bemærker en kraftig stigning i brændstofforbruget eller en stærkt lugt fra din udstødning. Hvis du får adgang til lambdasonden og bemærker, at den er fyldt med en stærk rødlig, sortbrun eller grønlig sod, er det også sandsynligt, at den skal udskiftes. Denne effekt kan være forårsaget af en lang række problemer, herunder tilsætningsstoffer i brændstoffet, en anti-frost lækage eller overdrevent forbrug af olie.

Udskiftning af din lambdasonde

Lambdasonder eller iltsensorer er ikke komponenter, der kræver hyppig udskiftning - kun omkring hver 160.000 km i gennemsnit. Hvis den dog svigter af en eller anden grund, er det vigtigt, at du finder en erstatning hurtigst muligt for at undgå skader på motor samt stærkt reduceret motoreffektivitet. Hvis du er på udkig efter en ny lambdasonde til din bil, så er Mister-Auto et fremragende sted at lede. Du kan nemt justere dine søgeresultater efter din bils fabrikat og model og købe lige præcis den reservedel, du har brug for. Du kan også være sikker på, at du får de bedste priser på markedet såvel som høj kvalitet, super kundeservice og hurtig levering. På den måde vil du være tilbage på vejen på ingen tid.

Hurtig søgning på Lambdasonde efter biltype