Luftfilter

Vælg dit bil

Søg efter registreringsnummer

eller

Søg efter køretøj

  Vælg din bil  

Hvorfor bør jeg skifte mit luftfilter?

Et luftfilters opgave er at beskytte motoren ved at blokere for støv og andre partikler, så de ikke kan passere luftfilteret og komme ind i motoren. I tillæg til dette sikrer det kvaliteten af luft og benzinblandingen, der bliver suget ind i cylinderne via ventilerne. Der findes flere typer af luftfiltre:

 • Tørluftsfiltre
 • Olierede luftfiltre
 • Oil-bath luftfiltre

Luftfiltrets opbygning: luftfiltret er enten rundt eller rektangulært og er lavet af enten bomuld eller papir. Luftfilteret er omringet af et gummisejl som sikrer tætheden.

Hvornår skal du skifte et luftfilter?

Luftfiltret kan blive skiftet ved hvert serviceeftersyn, hvert år eller endda efter 20.000 – 50.000 km. Afhængigt af bilmodellen, din kørestil og den type af veje, som du bruger (by eller lande-/motorveje), vil dit luftfilter have forskellige holdbarheder. Det anbefales, at du kigger i bilmanualen eller at du spørger bilproducenten til råds. Vær opmærksom på, at hvis du ofte kører på støvede veje, så skal dit luftfilter skiftes oftere end ellers.

Et defekt luftfilter kan resultere i et højere brændstofsforbrug, miljøforurening og være skyld i, at din bils motor bryder sammen. Du kan mærke på dit luftfilter, at det er ved at sætte ud, hvis du oplever tab af kraft, når du accelererer, eller hvis der kommer sort røg ud af udstødningsrøret.

Skift af luftfilter

For at skifte dit luftfilter korrekt, kan du følge nedenstående trin:

 1. Inden du skifter dit luftfilter, bør du sikre dig, at det nye luftfilter er identisk med det gamle. Hvis du er i tvivl så kig i din manual eller spørg din forhandler.

 2. Nu hvor du har valgt et korrekt luftfilter, kan du placere din bil på en flad, stabil overflade, slukke for motoren og aktivere håndbremsen. Sæt også gerne din bil i første gear, så den ikke rykker sig, imens du skifter luftfiltret.

 3. Åbn motorhjelmen og find dit luftfilter. Dit luftfilter er placeret i toppen af motoren og er typisk placeret i en beskyttelseskasse. I ældre bilmodeller er luftfiltret placeret ovenover karburatoren i en metal- eller plastikkasse.

 4. Tag luftfiltret ud af kassen.

 5. Rengør den tomme kasse med en støvsuger for at fjerne alt støvet.
  OBS: Undgå at der er støv, der kommer ind i motoren. Blokér evt. karburatorens indgang med et stykke pap eller et stykke sølvpapir, imens du foretager udskiftningen.

 6. Erstat det gamle luftfilter med det nye ved at placere det i holderen. Du bør forsikre dig om, at det sidder korrekt, inden du skruer skruerne på plads og klapper motorhjelmen i.

For at købe luftfiltre eller andre typer af kvalitetsfiltre til lave priser, kan du besøge Mister Auto. På Mister-Auto kan du finde flere end 300.000 modeller og i ro og mag købe alle de reservedel og accessories, som du har brug for.

Hurtig søgning på Luftfilter efter biltype