Tandrem

Vælg dit bil

Søg efter registreringsnummer

eller

Søg efter køretøj

  Vælg din bil  

Udskift Tandrem og hold din bil i god stand

Hvilken funktion har en tandrem ?

Denne reservedel er en af de vigtigste dele i motorrummet. Hvis tandremmen går i stykker, kan det i værste tilfælde medføre uoprettelige skader på motoren og helt ødelægge den. Tandremmen synkroniserer stemplerne og ventilerne, når motoren er i gang.

Hvis tandremmen går i stykker, støder stemplerne og ventilerne sammen, hvilket medfører betydelig motorskader. Ifølge producenternes anbefalinger skal en tandrem udskiftes i gennemsnit hvert femte år eller ved 100.000 kilometer.

For det meste skifter man ikke kun tandremmen, men alle dele i ventilsystemet: strammehjul, medløberhjul og vandpumpe. Det er dog ikke alle motorer (hverken diesel eller benzin), som har tandremme. Nogle er udstyret med en styrekæde (som logisk nok ikke skal udskiftes).

HUSK:

Tandremmen
er en af de dele, som du bør tjekke, når du køber bil: Så vær vågen og grib ind, hvis der er noget galt. Ligegyldigt hvilken bil, der holder i din garage, kan du skifte dens reservedele med Mister-Auto, specialisten i en nem og billig løsning til vedligeholdelse af din bil.

Motorrum