Udstødning / Lydpotte

Vælg dit bil

Søg efter registreringsnummer

eller

Søg efter køretøj

  Vælg din bil  
Udstødning / Lydpotte

Hvad er et udstødningssystem?

Udstødningssystemet på en bil kan ofte være en overset størrelse, der ikke betegnes som vital for, at bilen kan fungere optimalt. Det kunne ikke være mere forkert. En bils udstødning er et avanceret system, der består af mere end blot udstødningsrøret, der stikker ud bag på bilen. Udstødningssystemet består af fire hoveddele: Et topstykke, en katalysator, et midterstykke og en bagpotte. Det har overordnet to vigtige funktioner.

Først og fremmest er det udstødningens rolle at bortskaffe skadelige partikler i udstødningsgasserne. En forbrændingsmotor kan i værste fald udlede kræftfremkaldende partikler, der blander sig med den luft, som vi indånder. Dette skader både vores miljø, herunder planter og dyreliv, og er samtidig en belastning for menneskekroppen, der indånder dette – ofte uden at vide det. På de fleste biler sendes udstødningsgasserne igennem en katalysator, der fungerer som en filtreringsenhed, som forhindrer de skadelige partikler at blive lukket ud. Det er lambdasonden i din bil, der måler mængden af farlige stoffer og ilt i de gasser, som der lukkes ud. Typisk er der to af disse i din bil. En der er monteret før katalysatoren, og en der er monteret umiddelbart på den anden side af katalysatoren.

Sekundært sørger udstødningssystemet for, at den støj, som bilen (herunder motoren) skaber, reduceres betragteligt. Hvis det ikke havde været for bagpotten, der fungerer som lyddæmper, ville bilerne larme konstant, og lydforureningen ville være af en helt anden karakter, end den vi ser i dag.

Lovmæssige krav til udstødningen

Et velfungerende udstødningssystem er påkrævet, da der både er love, der dikterer mængden af partikler, du må udlede, samt hvor meget din bil må larme. Du kan derfor risikere en bøde, såfremt du bliver stoppet, og du ikke opfylder reglerne. Dette gør sig også gældende, hvis du fx overvejer at investere i en bananmanifold til bilen. Sørg for, at den overholder alle gældende regler på området.

Udstødningssystemer hos Mister Auto

Hos Mister-Auto knokler vi hårdt for at blive din foretrukne leverandør af biltilbehør og reservedele. Vi har altid over 300.000 varenumre på lager, og vores stærke samarbejdsaftaler med anerkendte leverandører gør, at du ofte kan finde præcis det, du søger, til op mod 60 procent af den vejledende udsalgspris.

Brug vores intuitive søgefelt på forsiden til at finde de produkter, der passer til alle mærker og modeller. Indtast blot din bils registreringsnummer (nummerplade), og vores søgeformular finder derefter kun frem til produkter, der med garanti passer til din bil. Bestil i dag og modtag dine varer inden for 48 timer enten på din hjemmeadresse eller på dit nærmeste afhentningssted. Vi sender altid med tracking, så du kan følge din pakke undervejs.